facebook_page_plugin

Τι είναι το laser Alexandrite;

Το laser Alexandrite ARION ΙΙΙ είναι η πιο αποτελεσματική και ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης με μόνιμα αποτελέσματα.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην αισθητική δερματολογία από το 1998 στην αποτρίχωση,την αντιμετώπιση των  ευρυαγγειών, κηλίδων κτλπ .Παράγει ακτίνα 755nm και στοχεύει  κατευθείαν στην μελανίνη της τρίχας καθώς προκαλεί θερμική νέκρωση του  βολβού, χωρίς να επηρεάζει το περιβάλλον δέρμα.

Το  laser Alexandrite ARION ΙΙΙ έχει άριστα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την μέγιστη προστασία της επιδερμίδας. Εξίσου άριστα αποτελέσματα έχει ακόμα και σε λεπτές τρίχες.Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ακόμα και σε σκουρόχρωμα ή μαυρισμένα δέρματα αφού έχουν γίνει πρώτα οι κατάλληλες ρυθμίσεις των παραμέτρων του,  ανάλογα με το χρώμα του δέρματος ή με τον βαθμό της έκθεσης στον ήλιο.

Ενδείκνυται σε περιπτώσεις θυλακίτιδας γιατί είναι η μόνη μέθοδος που αποδυναμώνει τελείως την τρίχα και προάγει την ανάπλαση του δέρματος.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Ο αριθμός των συνεδρίων καθώς και ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στις εφαρμογές εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως:

 1. Το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας: Είναι σημαντικό οι συνεδρίες να γίνονται στην φάση ανάπτυξης της τρίχας (αναγενή φάση). Στη φάση αυτή η συγκέντρωση της μελανίνης είναι μεγαλύτερη και η ρίζα της τρίχας βρίσκεται πιο κοντά στην βάση του θύλακα, όπου η συγκέντρωση των αναγεννητικών κυττάρων είναι πυκνότερη με αποτέλεσμα την άμεση εξάλειψη της.
 2. Το χρώμα και το πάχος της τρίχας καθώς και το χρώμα του δέρματος: Όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι ένα δέρμα και πιο σκούρα είναι η τρίχα τόσο καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα θα έχουμε.
  Το laser Αlexandrite ARION ΙΙΙ μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και σε σκουρόχρωμα δέρματα ακόμα και μαυρισμένα καθώς μπορούμε να ρυθμίσουμε τις παραμέτρους της ακτίνας laser και να γίνει ασφαλής χρήση και σε αυτές τις περιπτώσεις.
  Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αν υπάρχει σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές αραιή τριχοφυΐα, λευκές ή ξανθές τρίχες τότε προτείνουμε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης όπως:ριζική αποτρίχωση με βελόνα,φωτοθερμόλυση IPL,ενζυμική αποτρίχωση ή συνδυασμό αυτών των μεθόδων.
 3. Την περιοχή εφαρμογής: Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως πρόσωπο, θηλές, κοιλιά, μέση στις γυναίκες και αυχένα,στήθος,κοιλιά,πλάτη,ώμους στους άνδρες  θα χρειαστούν περισσότερες εφαρμογές περίπου 10-12 φορές και η σύχνοτητα των επαναλήψεων είναι κάθε 40-50 ημέρες. 
  Στις μη ορμοεξαρτώμενες περιοχές όπως χέρια, μασχάλες, πόδια, μπικίνι θα χρειαστούν περίπου 6-8 συνεδριές και η συχνότητα επαναλήψεων είναι κάθε 50-60 μέρες.
 4. Κληρονομικοί παράγοντες ή ορμονικές διαταραχές: Στις περιπτώσεις αυτές δυσκολευόμαστε να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα.Θα ήταν καλό να υπάρχει παράλληλα αντιμετώπιση και ρύθμιση των ορμονικών μεταβολών που μπορεί να έχει το άτομο.Η θεραπεία μπορεί να γίνεται παράλληλα με την αποτρίχωση.
  Στους μεσογειακούς τύπους δέρματος έχουμε εμφανή μείωση της τριχοφυΐας έως 50% μετά την  τρίτη συνεδρία ,ενώ παρατηρείται αλλοίωση στην πυκνότητα, το πάχος και το χρώμα της τρίχας μετά από κάθε συνεδρία έως ότου φτάνουμε στην οριστική καταστροφή ή χνουδοποίηση της.

Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος laser Alexandrite;

Η μέθοδος αποτρίχωσης με laser Alexandrite ARION  ΙΙΙ είναι ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος καθώς συνίσταται για όλους τους τύπους δέρματος γιατί υπάρχει η δυνατότητα της ρύθμισης  των παραμέτρων  του laser ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλες τις περιπτώσεις. Στο ινστιτούτο αισθητικής Kalmia Beauty Salon η αποτρίχωση γίνεται από εξειδικευμένους αισθητικούς απόφοιτους ΤΕΙ όπου έχουν διδαχθεί την αποτρίχωση κατά την διάρκεια των σπουδών τους και γνωρίζουν την δράση και την λειτουργία των laser.Eπίσης  στα πλαίσια της εκπαίδευσης η εταιρεία ARION μας παρέχει όλες τις κατάλληλες γνώσεις τόσο θεωρητικές  όσο και πρακτικές για το συγκεκριμένο σύστημα αποτρίχωσης.

Πολύ βασικό είναι ο χειριστής να τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας  περιλαμβανόμενης  και της λήψης του ιατρικού ιστορικού του πελάτη καθώς και τον έλεγχο της περιοχής για τυχόν δερματικές βλάβες πριν την εφαρμογή.

Επίσης τα laser  έχουν χρησιμοποιηθεί και εφαρμοστεί επί δεκαετίες στην ιατρική και στην ιατρική αισθητική. Ως προς την ασφάλεια της μεθόδου δεν ενέχει κινδύνους για τον οργανισμό καθώς απορροφάται σχεδόν αποκλειστικά από την μελανίνη της  τρίχας.

Είναι ασφαλής για τα όργανα καθώς το βάθος διείσδυσης είναι ελάχιστα χιλιοστά και δεν φτάνει σε αδένες και ζωτικά όργανα . Είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης  ακόμη και στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος.

Πόσο επώδυνη είναι η μέθοδος;

Η αποτρίχωση με τη μέθοδο laser  Alexandrite είναι  μια ανώδυνη μέθοδος, χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης  με το μηχάνημα κρύου αέρα  που διαθέτει . Σε πιο ευαίσθητες περιοχές συνιστάται   κρέμα αναισθησίας τοπικά, όπου μειώνει και σχεδόν εκμηδενίζει τον πόνο. 

Αντενδείξεις για αποτρίχωση με laser Αlexandrite

Η αποτρίχωση με laser είναι η συναρπαστική και αποτελεσματική μέθοδος που ήρθε να προστεθεί στις μεθόδους αποτρίχωσης. Έχει μακροπρόθεσμα, γρήγορα και  μόνιμα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά έχει κάποιες αντενδείξεις όπως:

 • Ενεργός έρπις στην περιοχή
 • Λήψη θεραπείας με ρετινοειδή
 • Εγκυμοσύνη
 • Φωτοευαισθησία

Τι πρέπει να προσέξω μετά το τέλος της συνεδρίας  laser Alexandrite;

 • Συνιστάται η εφαρμογή ενυδατικής και καταπραϋντικής τοπικής κρέμας
 • Αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο για 15 ημέρες
 • Μην εφαρμόζετε στην περιοχή peeling
 • Μετά την εφαρμογή εμφανίζεται ένα (επιθυμητό) ήπιο ερύθημα στην υπό θεραπεία περιοχή το οποίο εξαφανίζεται μετά από λίγα λεπτά
 • Δεν χρησιμοποιούμε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης μέχρι την επόμενη συνεδρία

 

Δοϊράνης 10 – Χολαργός, 11562
210 6564646
697 0217467
info@kalmia.grΔευτέρα -Τετάρτη - Παρασκευή: 12πμ - 8:30μμ
Τρίτη - Πέμπτη: 10:30πμ - 8μμ
Σάββατο: 9πμ - 3μμ